+31 (0)528 204 039 of mail ons.                        

Beitsverf Dekkend 10 product(en)

Beitsverf Dekkend is een halfglanzende dekkende aflak op basis van gemodificeerde alkydhars speciaal ontwikkeld voor het verfraaien en beschermen van hout dat buiten gebruikt wordt.

Beitsverf Dekkend 

Productomschrijving

Beitsverf dekkend is een halfglanzende aflak op basis van gemodificeerde alkydhars. 

Toepassing

Beitsverf Dekkend wordt gebruikt voor het verfraaien en bescherming van hout, zoals schuttingen, blokhutten, veranda’s, ed. Beitsverf Transparant is buiten toepasbaar.  

Ondergrond

De ondergrond moet schoon en vetvrij zijn. 

Verwerking

Het product dient te worden verwerkt met een kwast en/of roller.

Beitsverf Dekkend niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10 graden Celsius en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. De temperatuur van de ondergrond dient tenminste 3 graden Celsius te zijn. 

Aanbevolen systeemopbouw

Algemeen; Het onderstaande systeem wordt aanbevolen. Deze opbouw is afhankelijk van d volgende factoren; verfsysteem, belasting en ondergrond. De technische gegevens zijn gebaseerd op de te noemen systemen.

Nieuw werk; Schuren en scherpe kanten afronden, waarna goed ontvetten met verfreiniger. Minimaal 1 laag grondverf aanbrengen vervolgens 1 á 2 lagen afhankdelijk van de kleur en ondergrond Beitsverf Dekkend aanbrengen. Tussen de verschillende lagen dient het te bewerken oppervlak licht geschuurd en gereinigd te worden.

Bestaand werk; Loszittende of gebarsten lagen verwijderen. Deze plekken behandelen als nieuw werk. Goed ontvetten met verfreiniger en na spoelen met schoon water. Vervolgens 1 a 2 lagen afhankelijk van de kleur en ondergrond Beitsverf Dekkend aanbrengen. Tussen de verschillende lagen dient het te bewerken oppervlak licht geschuurd en gereinigd te worden. 

Droging

Stofdroog na ca. 1 uur

Kleefvrij na ca. 3 uur

Duimvast na ca. 6 uur

Overschilderbaar na ca. 16 uur 

 

Voor gebruik goed oproeren 

 

VOC gehalte

(cat A/f): 400 g/l VOC (2010). Dit product bevat: <400g/l 

Verbruik

Ca. 14 m2 per liter afhankelijk van applicatiemethode, aangebrachte laagdikte en ondergrond. 

Levensduur 

Afhankelijk van expositie, positie en weersinvloeden circa 2 jaar  

Houdbaarheid & Opslag

In goed gesloten onaangebroken verpakking ca. 12 maanden houdbaar. Koel, doch vorstvrij en buiten bereik van kinderen bewaren 

Afval

Voorkom lozing in het milieu. Deze stof en verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen. Op veilige manier opruimen in overeenstemming met lokale/nationale voorschriften.